Porkkanakakkua testasin tällä kertaa porkkana soseesta ja hyväähän siitä tuli tässäpä ohjetta:

 

n. 500g porkkanasosetta

3,5 dl fariinisokeria

2 dl rypsiöljyä

1,5 dl maitoa

5,5 dl venäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1,5 soodaa

0,5 tl suolaa

3-4 tl kanelia

Kuorrute:

200g Keiju sitruunan makuista rahkavalmistetta

0,5-1 dl tomusokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita yhteen fariinisokeri, öljy, maitoja porkkanasose. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää massaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada paperoidulle pellille tai 26cm:n  kakkuvuokaan ja paista ainakin 45 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.