Porkkanakakkua testasin tällä kertaa porkkana soseesta ja hyväähän siitä tuli tässäpä ohjetta:
n. 500g porkkanasosetta
3,5 dl fariinisokeria
2 dl rypsiöljyä
1,5 dl maitoa
5,5 dl venäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 soodaa
0,5 tl suolaa
3-4 tl kanelia
Kuorrute:
200g Keiju sitruunan makuista rahkavalmistetta
0,5-1 dl tomusokeria
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita yhteen fariinisokeri, öljy, maito, ja porkkanasose. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää massaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada paperoidulle pellille tai 26cm:n kakkuvuokaan ja paista ainakin 45 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Kommentit