1953295.jpg1953300.jpg

Sain kunnian leipoa parhaalle kaverille hääkakun ja tällaisen harjoituskappaleen sain aikaiseksi.. Täytteenä tummasuklaa ja pätkismousset. Tässä ohjetta:

 

Pohja:

4 munaa

Saman verran sokeria

Saman verran jauhoja (hieman tummaa kaakaojauhoa)

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot, kääntele taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (18-20cm) ja paista keskitasolla uunissa n. 30 minuuttia

 

Tummasuklaa täyte:

125 g mascarpone-juustoa

1,25 dl Flora vispiä

n.125 g tummaa suklaata

 

Pätkistäyte:

125 g mascarpone-juustoa

1,25 dl Flora vispiä

1 pss pätkistä

 

Valmista täytteet. Jaa mascarpone kahteen kulhoon. Sulata suklaat (erikseen). Sekoita suklaat juuston joukkoon. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja jaa valmis vaahto kumpaankin kulhoon. Aseta alin pohja alustalle ja laita irtopohjavuoan reuna sen ympärille. Kostuta esim. maidolla. Kaada ensimmäinen täyte pohjan päälle. Aseta päälle seuraava pohja ja kostuta. Kaada päälle toinen täyte. Aseta päälimmäinen pohja täytteen päälle. Anna täytteiden jähmettyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.