2068953.jpg

 

Tämän herkullisen piirakan ohjeen löysin sekasopan marielta:

Pohja:

125g margariinia

3,75dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

reilu 1 dl emmentalraastetta

1/2 tl suolaa

1/2 dl kylmää maitoa

Täyte:

400g jauhelihaa

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

1 prk tomaattimurskaa

mustapippuria

chili explosion mausteseosta

grillimaustetta

7-8 kirsikkatomaattia

2-3 dl emmental-mozzarella raastetta

Munamaito:

3 munaa

1 prk flora ruokaa

1/2 dl maitoa

1/2 tl suolaa

1/2tl paprikajauhetta

mustapippuria

Ota liha huoneenlämpöön n. 30 minuuttia ennen valmistusta, Kuori ja pilko sipuli hienoksi. Kuullota sipulia pannulla tilkassa öljyä. Liää huoneenlömpöinen jauheliha ja ruskista. Lisää mausteet ja murskattu valkosipuli. Sekoita ja nosta liedeltä. Laita rasva kulhoon ja nypi jauhot joukkoon. Lisää leivinjauhe suola ja juustoraste. Sekoita. Lisää kylmä maito ja puristele kunnes taikinasta tulee yksi pallo. Älä vaivaa liikaa, ettei taikina sitkisty. Painele taikina piirakkavuokaan (28-30cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja esipaista 200 asteessa n. 8 minuuttia. Nosta uunista. Valuta tomaattimurska kevyesti. Kaada murska pohjan päälle. Liää paistettu ja maustettu. jauheliha. Ripottele pinnalle n. 1 dl juustoraastetta. Sekoita kevyesti. Riko kulhoon munat ja lisää joukkoon Flora ruoka ja maito. Mausta pippurilla, suolalla ja paprikajauheella. Vatkaa kevyesti sekaisin. Kaada munamaito, piirakan päälle. Ripottele loput juustoraasteesta päälle. Leikkaa tomaatit puoliksi ja pistele pinnalle. Paista 175 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.