2068960.jpg

 

Kaurislapsen blogista löytyi ohje näihin ihaniin mascarponepaloihin, tässä se tulee:

Pohja:

240g margariinia

100g tummaa suklaata

240 ml sokeria

120 ml tummaa kaakaojauhetta

150 ml mascarponejuustoa

3 munaa

2 tl vaniljasokeria

120ml jauhoja

hyppysllinen suolaa

Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Pilko suklaa kulhoon. Sulata voi pienessä kattilassa. Älä anna kiehua. Kaada sula margariini suklaapalojen päälle ja anna olla 30 sekuntia. Sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Liää joukkoon sokeri ja kaakaojauhe. Lisää sitten mascarpone, huoneenlämpöiset munat ja vaniljasokeri ja sekoittele tasaiseksi. Lisää jauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos voideltuun vuokaan ja levitä tasaiseksi. Paista 160 asteessa 45 minuuttia. Laita vuoka ritilän päälle jäähtymään ja aloita suklaakuorrutuksen teko.

Kuorrute:

170g tummaa suklaata

6 rkl kuohukermaa

3 rkl voita

Pilko suklaa kulhoon. Laita kerma ja voi pieneen kattilaan ja kuumenna, koko ajan sekoittaen, kunnes kiehuminen alkaa. Kaada kermavoi suklaapaljone päälle. Anna seistä 30 sekuntia. ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivospohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna jähmettyä anna jähmettyä huoneen lämmössä tai laita jääkaappiin. Leikkaa leivoksiksi kun kuorrute on jämähtänyt.

 

 Tämän ohjeen löysin kaurislapsen blogista