Pohja:
225g jauhoja
25g kaakaojauhetta
150g voita
30g hienoa sokeria
2 rkl vettä
Täyte:
175g voita
350g tummaa muscovadosokeria
4 kevyesti vatkattua munaa
4 rkl siivilöityä kaakaojauhetta
150g tummaa suklaata
3dl kahvikermaa
Koristeluun :
4 dl kuohu tai vispikermaa vaahdotettuna
suklaalastuja ja kiehkuroita
Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes seos on nokareista. Sekoita joukkoon sokeria ja kylmää vettä, kunnes saat pehmeää taikinaa. Painele taikina syvän torttuvuoan (halk. n. 23.cm) pohjalle ja reunoille. Paista 190 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe. Sulata suklaa ja vatkaa kahvikerman kanssa seoksen joukkoon. Kaada täyte taikinapohjalle ja paista 170 asteessa 45 minuuttia tai kunnes täyte kiinteytyy. Anna tortun jäähtyä täysin ja levitä sitten kermavaahto päälle. Koristele suklaalastuilla ja kiehkuroilla.
Kommentit