Pohja:

225g jauhoja

25g kaakaojauhetta

150g voita

30g hienoa sokeria

2 rkl vettä

 

Täyte:

175g voita

350g tummaa muscovadosokeria

4 kevyesti vatkattua munaa

4 rkl siivilöityä kaakaojauhetta

150g tummaa suklaata

3dl kahvikermaa

Koristeluun :

4 dl kuohu tai vispikermaa vaahdotettuna

suklaalastuja ja kiehkuroita

 

Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes seos on nokareista. Sekoita joukkoon sokeria ja kylmää vettä, kunnes saat pehmeää taikinaa. Painele taikina syvän torttuvuoan (halk. n. 23.cm) pohjalle ja reunoille. Paista 190 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe. Sulata suklaa ja vatkaa kahvikerman kanssa seoksen joukkoon. Kaada täyte taikinapohjalle ja paista 170 asteessa 45 minuuttia tai kunnes täyte kiinteytyy. Anna tortun jäähtyä täysin  ja levitä sitten kermavaahto päälle. Koristele suklaalastuilla ja kiehkuroilla.