Pohja:
6 rkl voita
250g mascarpone tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
250 g sokeria
2 munaa
3 rkl kaakaojauhetta
100g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kuorrute:
50g voita
1 rkl maitoa
100g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele nelikulmainen matala kakkuvuoka (sivun pituus 20 cm) kevyesti ja peitä pohja leivinpaperilla. Vatkaa keskenään tuorejuusto, vaniljasokeri ja 25g sokeria ja nosta toistaiseksi sivuun. Vatkaa munat ja loppu sokeri kuohkeaksi toisessa kulhossa. Laita voi ja kaakaojauhe pieneen kattilaan, sulata voi varovasti jatkuvasti sekoittaen, ja lisää sitten munaseokseen. Hämmenä varovasti joukkoon jauhot, ja leivinjauhe sekoittaen ainekset hyvin. Laita puolet taikinasta vuokaan ja sivele tasaiseksi. Levitä tuorejustoseos varovasti päälle ja sitten loput taikinasta sen päälle. Paista uunissa 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Valmista kuorrute. Sulata voi maitoon lisättynä ja sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrute paistoksen pinnalle ja koristele haluamallasi tavalla. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa paistos tarjoilua varten neliöiksi.
Tämä ohje on kirjasta Suklaaunelmat
Kommentit