Pohja:

6 rkl voita

250g mascarpone tuorejuustoa

1 tl vaniljasokeria

250 g sokeria

2 munaa

3 rkl kaakaojauhetta

100g jauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Kuorrute:

50g voita

1 rkl maitoa

100g tomusokeria

2 rkl kaakaojauhetta

 

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele nelikulmainen matala kakkuvuoka  (sivun pituus 20 cm) kevyesti ja peitä pohja leivinpaperilla. Vatkaa keskenään tuorejuusto, vaniljasokeri ja 25g sokeria ja nosta toistaiseksi sivuun. Vatkaa munat ja loppu sokeri kuohkeaksi toisessa kulhossa. Laita voi ja kaakaojauhe pieneen kattilaan, sulata voi varovasti jatkuvasti sekoittaen, ja lisää sitten munaseokseen. Hämmenä varovasti joukkoon jauhot, ja leivinjauhe sekoittaen ainekset hyvin. Laita puolet taikinasta vuokaan ja sivele tasaiseksi. Levitä tuorejustoseos varovasti päälle ja sitten loput taikinasta sen päälle. Paista uunissa 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Valmista kuorrute. Sulata voi maitoon lisättynä ja sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrute paistoksen pinnalle ja koristele haluamallasi tavalla. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa paistos tarjoilua varten neliöiksi.

 

Tämä ohje on kirjasta Suklaaunelmat