1938527.jpg

Mustis:

Pohja:

200 g rasvaa

1,25 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1,5 dl kermaa

Nypi rasva ja kuivat aineet tasaiseksi. Lisää kerma ja sekoita.

Täyte:

4 dl vispikermaa

n 1,5 dl fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

1 prk maitorahkaa

1 prk ranskankermaa

Yhdistä muut aineet vatkatun kerman kanssa, maistele makeus.

Päälle runsaasti mustikoita 400- 600 g

Kokoaminen:

Valmista pohja ja paista 175-200 asteessa n. 20-25 minuuttia vaalean ruskeaksi uunin alimmalla tasolla. Kokeile kypsyys tikulla.Jäähdytä pohja. Valmista täyte ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Laita valutetut mustikat täytteen päälle. Anna tekeytyä kylmässä ja leikkaa haluamasi kokoisia paloja.