Mustis:
Pohja:
200 g rasvaa
1,25 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl kermaa
Nypi rasva ja kuivat aineet tasaiseksi. Lisää kerma ja sekoita.
Täyte:
4 dl vispikermaa
n 1,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 prk maitorahkaa
1 prk ranskankermaa
Yhdistä muut aineet vatkatun kerman kanssa, maistele makeus.
Päälle runsaasti mustikoita 400- 600 g
Kokoaminen:
Valmista pohja ja paista 175-200 asteessa n. 20-25 minuuttia vaalean ruskeaksi uunin alimmalla tasolla. Kokeile kypsyys tikulla.Jäähdytä pohja. Valmista täyte ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Laita valutetut mustikat täytteen päälle. Anna tekeytyä kylmässä ja leikkaa haluamasi kokoisia paloja.
Kommentit