1832994.jpg

Pakkohan tätä kinuskikissan mokkapalakakkua oli itekin kokeilla ja hyvää se oli vaikka ulkonäkö ei mun kakussa ihan kohilleen osunutkaan... Äitienpäivänä syötiin meillä tätä. Tässä vielä ohje:

Pohja:

200g margariinia

1 1/2 dl sokeria

2 munaa

1 1/2 dl maitoa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl perunajauhoja

4 rkl kaakaojauhetta

4 tl leivinjauhetta

Kostutus:

1/4 dl sokeroitua maitokahvia

Täyte:

6 liivatelehteä

1 1/4 dl kahvia

3 dl kermaa

2 munaa

3/4 dl sokeria

Kuorrutus:

75 g margariinia

6 dl tomusokeria

1 dl kahvia

3 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Piirrä irtopohjavuoan reunarengasta apuna käyttäen leivinpaperille ympyrä. Levitä sen sisälle puolet taikinasta. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hetken aikaa. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle ympyrän muotoinen leivinpaperin pala. Hyödynnä taas reunarengasta ja leikkaa sen avulla pohjasta ylimääräiset reunat pois. Nosta pohja sitten vuokaan leivinpaperin päälle. Paista tämän jälkeen toinen pohjalevy. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmista kahvi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota myös munat ja sokeri. Yhdistä vaahdot. Sulata liivatteet kuumaan kahviin. Sekoita täytteeseen. Kostuta pohjalevy ja kaada päälle täyte. Anna hyytyä jääkaapissa. Nosta sitten päälle toinen pohjalevy ja kostuta. Valmista kuorrute. Sulata margariini kattilassa ja lisää muut aineet. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes ainekset ovat sulaneet tasaiseksi liemeksi. Kaada osa kuorrutteesta vuokaan pohjan päälle ja laita loput jääkaappiin jähmettymään. Irrota kuorrutteen jähmetettyä kakku vuoasta. Vatkaa viileä kuorrute vaahdoksi ja levitä sitä kakun reunoille ja pursota halutessasi koristeita.