Tämän näköistä kakkua tarjottiin meillä mummon ja anopin synttäreiden kunniaksi. Tässä ohje:
Pohja:
n. 300g digestive-keksejä
75 g voita
Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sula voi. Painele irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte:
8 Fazerina caramel patukkaa
1 prk mascarpone tuorejuustoa
1 prk Flora vispiä
5 liivatelehteä + vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata Fazerinat mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetken. Sekoita sula suklaa tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää varovasti tuorejuusto-suklaa seokseen. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-suklaa-kermavaahtoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele seuraavana päivänä.
Kommentit