1248414218_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1248414196_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kinuskissan ohjeella tehty ihana tiramisu-juustokakku

n. 26 savoiardikeksiä


Kostutus:
3 dl kahvia
1 ½ rkl sokeria
3 rkl marsalaviiniä/Disaronno-likööriä

Täyte:
6 liivatelehteä
4 munankeltuaista
1 dl sokeria
500 g mascarpone-juustoa
2 munanvalkuaista
2 rkl kahvia
2 rkl marsalaviiniä/Disaronno-likööriä

Pinnalle:
Tummaa sokeritonta kaakaojauhetta

00aa7.jpg

Keitä kahvi (3 dl + 2 rkl). Valmista kostuke sekoittamalla kuumaan kahviin sokeri ja lisäämällä joukkoon sitten marsalaviini/likööri.

Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperinpala. Laita ensimmäiset 13 keksiä vuoan pohjalle siten, että kastat ne kummaltakin puolelta kostukkeeseen ja asettelet vieri viereen.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Laita keltuaiset ja sokeri kulhoon ja vatkaa ne vaahdoksi vesihauteessa kattilan päällä. Sekoita vaahdon joukkoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto muun täytteen sekaan.

Mittaa kattilaan täytteeseen tuleva kahvi ja marsalaviini/likööri. Kuumenna kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita täytteeseen.

Kaada puolet täytteestä vuokaan keksien päälle. Kasta loput keksit kummaltakin puolelta kostukkeeseen ja asettele ne täytekerroksen pinnalle mahdollisimman tiiviisti. Kaada päälle loput täytteestä ja tasoita pinta sileäksi. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin kolme tuntia.

Irrota vuoasta kakun hyydyttyä ja siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.