1832989.jpg

Pojan 2 vee synttäreillä tarjottiin tällaista merirosvokakkua. Päällä kinuski kerma, koristeena irtokarkkeja ja lakumattoja. Täytteenä tässä oli muistaakseni cappucino ja valkosuklaamousset, ohjeet näihin olen löytänyt jonkun toisen blogista, en enää muista kenen. Mahdollisesti kaurislapsen kakuista.

 

Cappucinomousse:

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 kananmunaa

1 dl sokeria

n. 2 dl pikacappucino jauhetta

1 tl vanilliinisokeria

5 liivatelehteä

0,5 dl vaaleaa mehua

2 dl kuohukermaa

Erota vakuaiset ja keltuaiset. Kuumenna mehu ja liuota liivatteet mehuun. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset, puolet sokerista, vanilliinisokeri, cappucinojauhe ja hieman jäähtynyt liivateseos. Vatkaa kerma ja loput sokerista. Vatkaa valkuaiset ´kovaksi vaahdoksi. Sekoita kerma,sekä valkuaisvaahto varovasti muiden aineiden joukkoon.

 

Valkosuklaamousse

2 munaa

0,5dl sokeria

2,5 dl Flora vispiä

200g valkosuklaata

5 liivatelehteä + tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa. Kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana, vesitilkkaan sulatetut liivatteet.

Kaada cappucinomousse vuokaan, kostutetun kakkupohjan päälle. Aseta päälle toinen pohja, kostuta. Kaada vuokaan valkosuklaatäyte ja peitä viimeisellä kostutetulla pohjalla. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli ja koristele seuraavana päivänä.